divendres, 16 de gener del 2015

Promet-me que seràs lliure

"De Llafranc a Roma, passant per Barcelona".
Per Jordi Molist
Doncs sí, tenim una novel·la on la trama comença al poble de Llafranc. Una novel·la que ens parla de la mort, la venjança, la por, el coratge i els llibres en un turbulent segle XV. Una època on van passar moltes coses: atacs pirates, l'expulsió dels jueus, la descoberta d'Amèrica i la invenció de la impremta.  
Al 1448, una galera pirata assalta el que abans fou un poblet de pescadors, Llafranc. Ramon Serra mor defensant la seva família, però no pot evitar que la seva esposa i la seva filla siguin segurestades per ser esclavitzades pels pirates. Abans de morir en braços del seu fill Joan, un jove de 12 anys, li demana que li faci un jurament: “Promet-me que seràs lliure”.
Així comença la història del protagonista, que en paraules del propi Molist, és "una epopeia d'aquest noiet per la llibertat, però en molts aspectes de llibertat, tant el físic com l'intel·lectual". Una història que ens portarà per diferentes ciutats, on en Joan i el seu germà viuran infinitats d'aventures dins d'un marc històric on ens trobem amb revoltes, guerres, la Inquisisció, personatges històrics, carrers coneguts de Barcelona, etc. Dins de tot aquest marc, veurem créixer el protagonista i les seves lluites per complir la promesa del seu pare. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada