divendres, 16 de gener del 2015

Promet-me que seràs lliure

"De Llafranc a Roma, passant per Barcelona".
Per Jordi Molist
Doncs sí, tenim una novel·la on la trama comença al poble de Llafranc. Una novel·la que ens parla de la mort, la venjança, la por, el coratge i els llibres en un turbulent segle XV. Una època on van passar moltes coses: atacs pirates, l'expulsió dels jueus, la descoberta d'Amèrica i la invenció de la impremta.  
Al 1448, una galera pirata assalta el que abans fou un poblet de pescadors, Llafranc. Ramon Serra mor defensant la seva família, però no pot evitar que la seva esposa i la seva filla siguin segurestades per ser esclavitzades pels pirates. Abans de morir en braços del seu fill Joan, un jove de 12 anys, li demana que li faci un jurament: “Promet-me que seràs lliure”.
Així comença la història del protagonista, que en paraules del propi Molist, és "una epopeia d'aquest noiet per la llibertat, però en molts aspectes de llibertat, tant el físic com l'intel·lectual". Una història que ens portarà per diferentes ciutats, on en Joan i el seu germà viuran infinitats d'aventures dins d'un marc històric on ens trobem amb revoltes, guerres, la Inquisisció, personatges històrics, carrers coneguts de Barcelona, etc. Dins de tot aquest marc, veurem créixer el protagonista i les seves lluites per complir la promesa del seu pare. 


dijous, 15 de gener del 2015

Fotografies històriques del poble

A causa de la meva devoció per aquest poble que m'ha vist créixer, un dia vaig voler investigar com era abans i vaig trobar aquestes imatges que segur, a molts que coneixeu el poble, us encantaran. 



ABANS I ARA


Vista de Llafranc i Calella des del Far de San Sebastià





La badia de Llafranc



Camí cap al Far des de Palafrugell



Ermita de San Sebastià i Hotel el Far




El Far de san Sebastià



Calella de Palafrugell 






Punta de Pinell



Torre de Calella










El Far de San Sebastià

El Far de San Sebastià està ubicat a la población de Palafrugell, concretament sobre la platja de Llafranc, sobre 169 metres per sobre del nivel del mar. És un dels fars més coneguts de Catalunya, ja que la seca llum, que arriba fins a 32 milles náutiques, és el més potent de les costes catalanes.

La història del Far es remunta a l'any 1851 quan el Ministeri de Foment va decidir crear-lo segons les previsions del "Plan general de alumbrado marítimo de España e islas adyacentes" del mateix any. Aquest progecte fou dut a cap per l'enginyer/arquitecte Josep Mª Faquineto i l'obra la va realitzar el barceloní José Auxich Casals amb un cost final de 463.939 rals. Finalment, va ser inaugurat l'any 1857.


Far de San Sebastià des de diferents perspectives.