dimecres, 22 d’abril del 2009

On es situa Llafranc?


Mostra Llafranc en un mapa més gran

dijous, 2 d’abril del 2009

Havaneres a Llafranc



La cantada d'havaneres de Llafranc és la segona més important que es realitza a les cales de Palafrugell després de la de Calella.

Cada primer dissabte d’agost el passeig i la platja de Llafranc s’omple de gom a gom per escoltar les típiques i mítiques havaneres. Un petit escenari de fusta, tovalloles per asseure’s a la sorra i una mica de cremat és l’únic que fa falta per assistir a aquesta cantada d’havaneres, i és que "aquesta cantada, és com les de abans", les que et tiraves a la sorra i tu mateix et feies el cremat, convidant als que hi ha al costat o convidant-te a tu, mentre vas escoltant els ja veterans Port-Bo i Peig Fregit.

Estem parlant de trobades de germanor, de "fer país", de no perdre aquells cants que varen començar per l'any 60, i es varen consolidar quan es va realitzar la primera "Cantada d'Havaneres a Calella de Palafrugell l'any 1967".

Cocktail Rambo



L'Hotel Llafranch ha sabut mantenir l'estil familiar, tradicional i peculiar que sempre l'ha caracteritzat.

Es tracta d'un símbol més d'identitat, que dignifica més encara aquest establiment. Les propostes puntuals de temporada com la garoinada d'hivern, la cuina de festes de primavera o l'estil únic i peculiar que presenta la cuina d'estiu i les captivadores ofertes de tardor, mantenen els fonaments bàsics.
Però per una altra banda, una nova generació de la familia està ara a càrrec del negoci. Des de fa uns anys, l'ambient nocturn s'ha reanimat notablement i les festes del Gitano han deixat pas als Shows del cocktail d'en Rambo que Carles Bisbe ha creat i instituit, convertint-lo en una atracció de les nits.


Tot va començar quan en el any 1986 un grup de carrossaires de Palafrugell dirigits per en Josep Peiró, "el Tit", varen fer una carrossa dedicada al reconegut personatge cinematogràfic Rambo.... A partir de la desfilada d'aquelles Festes de Primavera, en Carles Bisbe, que representava al personatge en qüestió, seria conegut per a tothom com "en Rambo de Llafranch".


El Cocktail Rambo es pot veure cada estiu el segon dissabte d'agost sobre la una de la matinada. Cada any, el show deixa a tot el poble en la intriga de "Com arribarà aquest any en Rambo?". Carles Bisbe, caracteritzat de Rambo, ja ha arribat al poble per terra, per mar i per aire enmig d'explosions, tirotejos i noies que s'han de salvar. Un cop salvades les noies comença el show del cocktail, on qui no vulgui acaba xop de cava i alcohol més val que s'ho miri de lluny. I després cocktail gratis per tothom amb una festa per molta estona.

Amb poc temps el Cocktail Rambo ha passat d'una petita festa a un gran espectacle estiuenc.

"El gitano de llafranch" (Manuel Bisbe)



Manuel Bisbe, juntament amb els seus germans Josep i Mario, va inaugurar l'Hotel Llafranc a l'any 1958. La personalitat i la popularitat d'aquests tres va donar a l'hotel va donar una fama i un nom que encara ara perdura. L'hotel Llafranc és més que un hotel. L'aire artístic i l'exentricisme de Manuel Bisbe, conegut per la gent del poble com "El Gitano", van influir en les festes de les nits d'estiu que s'organitzaven a l'Hotel Llafranc fins al punt de ser notícia dins d'un diari.

Manuel Bisbe va ser anomenat El Gitano de la Costa Brava per Carmen Amaya i gràcies a aquest fet i a la presència de famosos de'arreu del món en aquest racó, El Gitano va assolir una gran fama. Alguns dels famosos que varen passar per l'Hotel van ser Rock Hudson, Sofia Loren Kirk Douglas o Joan Manel Serrat.

A més a més, a la platja de Llafranc durant anys hi va haver el concurs de Castells de sorra, en el qual el Gitano era un dels jurats. A la fotografia podem observarlo analitzant un dels concursant (Gerard Torrent) a l'any 1983.

Una de les seves passions va ser, sovint, disfressar-se del seu gran amic Salvador Dalí. En qualsevol moment et podies trobar El Gitano passejant pel seu Hotel o pel bell mig del passeig interpretant l'arísta empordanenc.

No era d'estranyar que tothom s'aturés a mirar-lo i fins i tot a acompanyar-lo en la seva actuació.



http://www.hllafranch.com/

http://www.cocktailrambo.com/

dimarts, 31 de març del 2009

La Platja de Llafranc



La platja de Llafranc està molt ben equipada, hi trobem quiosquets, dutxes, el passeig marítim, restaurants, botigues de platja... Al costat esquerra de la platja, mirant al mar, hi ha un petit port i les embarcacions es reparteixen al llarg de tota la badia.La platja de Llafranc té una longitud de 330 metros, i 40 metres d'ample, és de sorra molt fina. En el costat dret de la platja, hi trobem la punta rocosa del Blanc, és el límit de Llafranc. Degut al vent que fa en aquesta zona també es coneig amb el nom de banda de Garbí. Llafranc ha estat sempre la platja més senyorial del municipi.Actualment la platja de Llafranc, és molt coneguda pel turisme, l'encant del seu entorn i la seva conservació provoca l'atracció de gran quantitat de visitants que van a passar les seves vacances en aquest lloc.

Una encantadora vil·la

Llafranc és una petita vil·la marinera situada al municipi de Palafrugell.

Molts creuen que podria ser el lloc on antigament hi havia un assentament íber conegut amb el nom de Cípsela. La badia de Llafranc, protegida per la muntanya de Sant Sebastià, recorre el camí de ronda que ve de Calella.
Un passeig d'arbres voreja tota la cala fins el port de
Llafranc que ocupa la part de llevant i fins arribar a la Punta del Pinell, zona de gran activitat aquàtica. A 167 metres sobre el nivell del mar, se situa el far de san Sebastià, que separa Llafranc de Tamariu. És un punt molt emblemàtic, on s'ha condicionat un mirador, se del qual es pot mirar un dels millors paisatges de la Costa Brava.